ابدومینوپلاستی
چنانچه چربیهای اضافه شکم با ورزش کردن و یا رعایت رژیم غذایی از بین نرود، ابدومینوپلاستی (جراحی تامیتاک) میتواند به شما کمک کند. در این جراحی با برداشتن پوست و چربیهای اضافه و سفت کردن ماهیچههای شکم، کانتور مناسب در ناحیه شکم و پهلوها ایجاد میشود.
ابدومینوپلاستی باید به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته شود. توجه داشته باشید که این جراحی جایگزینی برای کاهش وزن نیست.
ابدومینوپلاستی برای چه کسانی مناسب است؟
انجام این جراحی برای مردان و زنانی که شرایط عمومی مناسب و وزن پایداری دارند، امکانپذیر است. این جراحی متفاوت از لیپوساکشن است هر چند جراح میتواند لیپوساکشن را به عنوان جزیی از تامیتاک در نظر گیرد. در خانمهایی که ماهیچهها و پوست آنها در اثر چند نوبت حاملگی کشیده شده است، با استفاده از تامیتاک میتوان ماهیچهها را سفت کرد و پوست اضافی را برداشت. همچنین جراحی ابدومینوپلاستی برای افرادی که زمانی چاق بوده و هنوز ذخیرههای چربی و یا پوست اضافی دارند میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
جراحی ابدومینوپلاستی
وابسته به نتیجه مورد نظر، جراحی میتواند طی 1 تا 5 ساعت انجام شود. پیچیدگی ناحیه تحت جراحی، سرپایی بودن عمل و یا نیاز به بستری شدن را تعیین میکند. در ابدومینوپلاستی از بیهوشی عمومی استفاده میشود و مهم است که برای شب بعد از جراحی یک همراه داشته باشید.
انواع ابدومینوپلاستی عبارتند از ابدومینوپلاستی کامل، ابدومینوپلاستی جزیی و ابدومینوپلاستی محیطی.
-
ابدومینوپلاستی کامل
-
ابدومینوپلاستی جزیی
-
ابدومینوپلاستی محیطی
بعد از انجام ابدومینوپلاستی کامل و یا جزئی، جراح ناحیه برش خورده را بخیه زده و پانسمان میکند. جراح میتواند پوشیدن کرستهای فشاری و یا بانداژهای الاستیک را تجویز کند. بسیار مهم است که تمامی توصیههای پزشک را به درستی دنبال کنید. پزشک همچنین در مورد نحوه نشستن و دراز کشیدن جهت کاهش درد، شما را راهنمایی میکند. پس از جراحی برای بهبودی کامل به یک ماه استراحت نیاز است.
مشکلات احتمالی بعد از ابدومینوپلاستی
در روزهای اول پس از جراحی، ایجاد تورم و درد طبیعی است. پزشک برای رفع این مشکل مسکن تجویز خواهد کرد و نکات لازم برای کنترل درد را بیان میکند.
درد میتواند برای هفتهها یا ماهها ادامه داشته باشد. همچنین ممکن است برای مدتی بیحسی، کبودی و خستگی را تجربه کنید.
ابدومینوپلاستی همانند سایر جراحیها ریسکهایی دارد که در صورت داشتن سابقه مشکلات خونرسانی، دیابت، بیماریهای ریوی و کبدی این موارد تشدید میشوند. مشکلات احتمالی عبارتند از:
- باقی ماندن جای زخم
- خونریزی
- عفونت
- جمع شدن خونابه
- ترمیم آهسته زخم
- آسیب به پوست
- ایجاد لخته خون
- ضعف و بیحالی
- تغییر رنگ پوست
- تورم طولانی مدت
- نکروز چربی (مرگ بافت چربی در لایههای داخلی پوست)
- جدایش زخم
- ایجاد عدم تقارن در ناحیه تحت جراحی
بازگشت به زندگی
معمولاً افراد شکل جدید بدن خود را پس از جراحی میپسندند اما ممکن است برای چند ماه احساس طبیعی قبلی خود را نداشته باشند. شما هزینه عاطفی، فیزیکی و اقتصادی بسیاری برای این ظاهر جدید کردهاید بنابراین بسیار مهم است که برنامه ورزشی و رژیم غذایی لازم را دنبال کنید.
لیپولیز
لیپولیز روشی جراحی برای حذف و برداشتن ذخیرههای چربی در بدن است. این جراحی میتواند کانتور بدن و صورت را به شکل مطلوبی ایجاد کند.
لیپولیز بیشتر در قسمتهایی از بدن که نمیتواند از طریق ورزش کردن و رژیم غذایی فرم مناسب را بدست آورد، مورد استفاده قرار میگیرد. به طور معمول از لیپولیز در ناحیه ران، باسن، شکم و چانه استفاده میشود.
لیپولیز را میتوان به دو شکل انجام داد: لیپولیز با تزریق و لیپولیز با لیزر
لیپولیز با تزریق
این روش شامل تزریق مواد لیپولایتیک است که توسط میکرواینجکشن مستقیماً به بافت چربی در ناحیه مورد نظر اعمال میشود. مواد لیپولایتیک، سلولهای چربی را تجزیه میکنند. این فرآیند به خودی خود بدون درد بوده اما بعد از 15 دقیقه میتواند خارش، قرمزی و تورم را در ناحیه تحت درمان به وجود آورد. معمولاً با گذشت 2 ساعت از تزریق، خارش، درد و قرمزی از بین میرود و تنها تورم برای چند روز باقی میماند. اولین نشانههای تأثیر درمان را میتوان 1 ماه پس از درمان مشاهده کرد و تأثیر نهایی بعد از 2 ماه ایجاد میشود.
در مقایسه با روش لیپوساکشن، چنانچه تزریق ماده لیپولایتیک در روش لیپولیز به مقدار کافی باشد فیبروزیس و ناهمواری در بافت تحت درمان وجود نخواهد داشت.
هر یک از نواحی مورد درمان باید 4-3 نوبت تحت تزریق قرار گیرد تا کانتور مطلوب حاصل شود. فرآیند از هم گسیختگی سلولهای چربی یک فرآیند آهسته است که باعث سفت شدن پوست شده و امکان ایجاد پوست اضافی بعد از برداشتن چربی را نمیدهد. تأثیر لیپولیز در افرادی که اضافه وزن نداشته باشند، دائمی خواهد بود.
لیپولیز با لیزر
در این روش یک لوله باریک (کانولا) با قطر 1 تا 2 میلیمتر که مجهز به لیزر است به پوست وارد میشود. کانولا به جلو و عقب حرکت میکند و با اعمال انرژی لیزر به سلولهای چربی موجب پارگی و تخلیه آنها میشود. همچنین انرژی لیزر بر لایه میانی پوست (دِرمیس) اثر گذاشته و باعث تجمع کلاژنها در این ناحیه میشود.
با توجه به اندازه کوچک کانولا، لیپولیز با لیزر یک روش کم تهاجمی محسوب میشود که با بیحسی موضعی انجام میگیرد. در این روش، لیزر سبب انعقاد خون در رگهای کوچک سطحی میشود بنابراین خونریزی، تورم و کبودی در این روش نسبت به لیپوساکشن کمتر خواهد بود و این امر باعث کوتاهتر شدن زمان بهبودی میشود. از آنجا که در این روش نیازی به بیهوشی عمومی نیست، جراحی با بیشترین ایمنی و کمترین عوارض جانبی همراه است.
در بیشتر بیماران، تنها یک نوبت درمان کافی خواهد بود. در هر جلسه، 45 دقیقه تا یک ساعت برای هر ناحیه تحت درمان مورد نیاز است.
بعد از درمان، درد یا کبودی اندکی مشاهده خواهد شد. همچنین معمولاً 1 تا 2 روز استراحت لازم است اما پس از این مدت بیمار میتواند به فعالیتهای روزمره خود بازگردد.
این جراحی سبب بهبود کانتور و شکل بدن و تا حدی بهبود سلولیت میشود. از طرفی در سفت شدن پوست در این ناحیه نیز مؤثر است.
نتایج لیپولیز با لیزر را میتوان سریعاً پس از عمل مشاهده کرد. بهبودی با گذشت زمان ادامه پیدا کرده و نتیجه نهایی طی چند ماه حاصل میشود.
در افراد بزرگسال سلولهای چربی جدیدی رشد نمیکنند و تنها این سلولها بزرگ میشوند. لیپولیز با لیزر به طور دائمی سلولهای چربی را از بین میبرد بنابراین حتی با افزایش وزن فرد، چربی بیشتر در نواحی که تحت درمان قرار نگرفتهاند، ذخیره میشود.